1

Dolby Atmos - Oppdag en ny lydverden!

Opplev fremtidens kinolyd i saI 1. Lyngdal kino har nå oppgradert til Dolby Atmos!


Hva er Dolby Atmos?


Atmos er et tredimensjonalt lydformat der lyden kan komme både forfra, fra siden og bakfra – men også rett over hodet ditt, gjennom dedikerte høydekanaler. En kinosal med Dolby Atmos kan ha opptil 64 høyttalere. Hensikten med takhøyttalerne er å gi filmlyden et høydeperspektiv.

 

Dolby Atmos tar deg med inn i filmen med en dyp og fengslende lyd. Musikken, menneskene og objektene i filmen kommer fantastisk og detaljrikt frem. Sanseinntrykkene flommer rundt og over deg - for å gi deg følelsen av virkelig være med i historien.

Dolby Atmos tilbyr en fantastisk klar, presis og nyansert lyd. Du får en utmerket skarphet, troverdige detaljer og en utrolig kraft.

Lyden er så ekte at hjertet ditt pumper raskere og adrenalinet bruser under actionscenene, mens de rolige scenene roer ned pusten din og lar deg slappe av. 

 

Et typisk Dolby Atmos lydspor består av flere lag: Musikk, bakgrunnslyder og ambiens (den såkalte ”audio bed”) utgjør fundamentet i lydbildet. Dynamiske lydeffekter (for eksempel et helikopter som flyr over hodene våre) er derimot såkalt ”objektbaserte”, og kan gjøres langt mer retningsbestemte enn før. I stedet for å panorere gradvis fra høyre til venstre, kan lydmannen i stedet gi hvert objekt nøyaktige lengde/bredde og høyde koordinater, som angir hvor lyden befinner seg, og i hvilken retning den beveger seg i.

Denne 3D-lydinformasjonen legges ved som metadata på den digitale filmdisken (DCP) ut i kinosalen, og brukes til å mikse, skalere og plassere lyden nøyaktig for antall høyttalere i kinosalen. Alt dette åpner for langt mer nøyaktig lokasjon av lydeffekter, mer sømløs panorering mellom kanaler, og ikke minst bedre lyd til hvert enkelt kinosete. Kort og godt: En mer realistisk filmopplevelse!

Alle filmer som vises i Dolby Atmos, annonseres i kinoprogrammet.
"Dolby Atmos® gir den totale, altoppslukende lydopplevelsen som filmskapere som meg alltid har drømt om." 
Regissør Peter Jackson, Hobbit-trilogien

 
 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 _
_
_