Digitale tjenester

Oversikt over bibliotekenes digitale tjenester

PressReader

PressReader er en tjeneste som gir tilgang til medier i mer enn 120 land.

Via Lyngdal bibliotek kan du benytte PressReader på følgende måter:

1. Ved bruk av publikums-PCer i biblioteket

2. Ved å laste ned appen PressReader og aktivere den i biblioteket. NB! Tjenesten må reaktiveres etter 72 timer.

3. Dersom du ønsker å benytte PressReader på egen PC hjemmefra, kan du gjøre det ved å logge inn i på "Mine sider" med lånenummer og pinkode.

Deretter må du klikke på "Mer..." og "Logg inn i PressReader".

Retriever ATEKST

Norges største digitale mediaarkiv, søk og finn artiklene du leter etter.

Arkivet oppdateres daglig.

ATEKST er tilgjengelig fra bibliotekets publikums-PCer.

Biblioteket på mobil og nettbrett

Finn frem til tjenestene Lyngdal bibliotek tilbyr via Bibliofil-appen.

Bibliofil-appen er nå tilgjengelig for nettbrett og mobiltelefoner med nyere versjoner av Android og iOS. Dette er en app som gjør det lett å finne fram til bibliotekets tjenester. Man har full tilgang til søk, reservering og lånesider.

Start opp appen, velg bibliotek og logg inn på vanlig måte med lånenummer og PIN. Skifte mellom bibliotek gjøres enkelt fra menyen øverst på skjermen. Appen gir tilgang til alle Bibliofil-bibliotek.

Lastes ned fra App Store (qr) eller Google play (qr).

Filmbib - se film gratis

Filmbib gir alle med nasjonalt lånekort muligheten til å se norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis ved å logge seg på med lånenummer og PIN-kode.

Logg inn på Filmbib

Gratis tilgang til Filmbib får du via norske folkebibliotek og Nasjonalt Lånekort. Du logger på tjenesten med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Filmbib er tilgjengelig i din nettleser på PC/Mac (www.filmbib.no), og etter hvert i applikasjoner for iOS og Android for dine håndholdte enheter. Tjenesten er kun tilgjengelig via norske IP-adresser. (NFI).

Biblioteksøk

Finn bøker, filmer, spill og musikk fra norske bibliotek på nett. Bestill og hent på ditt lokale bibliotek.

Biblioteksøk finner du på www.bibsok.no

Verdensbiblioteket

På verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten

Verdensbiblioteket.no er åpent for alle i Norge. Du må besøke siden fra en norsk IP-adresse, og må opprette en bruker og logge inn for å få tilgang til innholdet.

Å opprette en bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

www.verdensbiblioteket.no