Cxense Display

Albert & Anna

Kjærlighet gjennom livets årstider. Få også med deg gratis minikurs om hvordan bevare kjærligheten ved Bjørk Matheasdatter kl. 18.15!

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

"Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake." 

På scenen: Kari Simonsen, Stine Robin Berg Hansen, Sverre Bentzen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite.

Av Frode Grytten. Regi: Hildegun Riise. Scenografi: Åse Hegrenes. Videodesign: Åsmund Bøe. Lysdesign: Gyril Høgberg. Koreograf: Sigrid Edvardsen.

Forestillingslengde: 1 t 30 min (ingen pause)

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene.

Opplev mer: Gratis minikurs om hvordan bevare kjærligheten ved Bjørk Matheasdatter kl. 18.15

Hvordan tar man vare på kjærligheten livet ut? Bjørk Matheasdatter, forfatter av boken "Å elske og bli elsket", holder et gratis minikurs i festsalen 45 minutter før forestilling.

_
_
_