Cxense Display

Ingvar Ambjørnsen: Elling-bloggen

Ingvar Ambjørnsen vender til Lyngdal med eksklusive Elling-tekster!

Det er mange år siden vi har sett noe til Ingvar Ambjørnsens romanfigur Elling i bokformat. Men Elling lever i beste velgående. Mørkere, mer dyster. Og ikke minst, han er blitt blogger!

For 16 år siden erklærte Ingvar Ambjørnsen at han var ferdig med Elling.
– Jeg trodde virkelig at jeg var helt ferdig med ham, men plutselig så var han der igjen, etter alle disse årene, med sin litt sånn sutrende stemme. Det kom svært overraskende på – jeg var overhodet ikke forberedt, sier Ingvar. – Vanligvis tenker jeg at det ikke går an å grave opp gamle lik, men da jeg begynte å få de første livstegnene fra ham, så var han seg selv så lik, og jeg kjente ham igjen med en gang. Jeg likte å ha med ham å gjøre igjen.

Elling nærmer seg 60 år, har oppdaget Internett. Han bor nå alene, i en mørk og dyster kjellerleilighet i en bakhage på Grefsen i Oslo. Han er kanskje mer ensom enn noen gang, men han har oppdaget nettet, og har begynt å blogge om stort og smått sier Ingvar.
– Det var på høstparten i 2013 at jeg begynte å få de første bloggene fra ham. Helt plutselig, og absolutt ikke planlagt. Men jeg har jo en ganske rar jobb, og det gjelder jo å være lydhør for det som dukker opp. Han er en like stor nyhetsnarkoman som før, og like interessert i populærvitenskap. Derfor er bloggformatet perfekt for ham.

Bloggen til Elling sirkler delvis rundt ting han er opptatt av. Ting han har lest, sett og hørt. Men innimellom er han også mer privat.
– Elling er jo like gammel som meg, det betyr at han nå er nesten 60, og da får man en del tanker om sin egen barndom og ungdom – som man ikke har som 32-åring, slik Elling var i den første boken. Uansett – det er sterke tekster han leverer. – Jeg har lest høyt fra bloggen til Elling, og publikum reagerte mye sterkere enn jeg selv gjorde. De var helt på gråten. Men det er også mye humor, lover forfatteren. – Elling har skrevet en morsom blogg!

Til nå har Ambjørnsen cirka 200 sider med helt ferskt og upublisert materiale i form av Ellings blogginnlegg, og nå kan vi få et meget personlig møte med teksten. Sammen med forfatteren selv.

Dette blir første gang Ingvar Ambjørnsen tar med dette prosjektet til Sør-Norge. Sammen med Ingvar denne kvelden har vi journalist og poet Tom Stalsberg som tar rollen som følgesvenn og bokbadevakt. Publikum har mildt sagt en interessant og morsom kveld i vente!

_
_
_