Cxense Display
1

Miniopera: Elskovsdrikken - gratisforestilling

Velkommen til den sprudlende og stadig like populære komedien Elskovsdrikken av Donizetti. Dette er en opera som Donizetti i samarbeid med sin librettist skrev på 14 dager på oppdrag for Teatro della Canobbiano i 1832. Forestillingen var en umiddelbar suksess. Den ble populært tilegnet Milanos kvinner og har siden vært spilt på operascener verden over. Donizetti var en virtuos i å skrive opera. Mellom 1816 og til like før sin død i 1848 skrev han tilsammen 75 operaer av ulik karakter, både komiske operaer og mer dramatiske.

Handlingen foregår i innhøstningstiden i på Sørlandet. Den unge gutten Nemorino – David Fielder – er forelsket i Adina – Vigdis Unsgårdsom er avvisende men ikke helt uinteressert. Nemorino er fortvilet og forsøker å finne en løsning på hvordan hun skal gjengjelde hans følelser.  Inn i disse forviklingene lander mirakeldoktoren Dulcamara – med sin ballong med remedier og miksturer av alle slag. 

Hanne Askeland gjør denne rollen med stor letthet og lystig spilleglede, flørtende og koketterende med både Nemorino og mirakeldoktoren.

David Fielder utfører den med spretten lekenhet og alvor. 

Denne forestillingen ivaretar frydefullt både det humoristiske og dramatiske på en uvanlig lett, lekende og energisk måte. 

Vi håper med dette å spre glede, troen på kjærligheten og himmelsk musikk og vi lover stor spilleglede fra scenen.

_
_
_