3

Tradish på Intimscenen i Lyngdal kulturhus for tredje gang – Servering i regi av JBG. Tradish

Tradish ble dannet i 2009 og gav kort tid etter ut deres første album ”Beyond the Borders”. Dette var kimen og spiren til noen påfølgende travle år med turneer og konserter i inn- og utland. Møtene med andre musikere på den levende europeiske folkscene gjennom alle disse årene har gitt næring og inspirasjon til deres kommende album ”Banish Misfortune”, som er et resultat av denne utvekslingen.

Tradish:

Trad- på grunn av en dyp respekt for den sterke og allsidige irske musikktradisjon.
-ish fordi de er en del af den levende tradisjon som er i konstant bevegelse, søkende etter nye retninger, åpne for nye idéer og nysgjerrige etter nye inspirasjoner.

Tradish er:

John Pilkington: vokal, gitar, bouzouki, step

Louise Ring Vangsgaard: fiolin, bratsj, vokal

Brian Woetmann: bodhrán, perkusjon, mandolin, vokal, step

De tre musikerne har alle med mangeårig base i Århus beveget seg i og på tvers av mange forskjellige sjangre og tradisjoner. På grunn av deres erfaring med å spille på alt fra små pub-sessions til store festival-gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad-publikum”, men rammer også folk som ikke vanligvis lytter til folkemusikk.

Med deres andre album ”Roots and Shoots” tok Tradish oss med på en reise, hvor brennstoffet og inspirasjon ble hentet fra treets røtter og betraktninger av folks liv i nåtiden. Tradisjonell irsk musikk har således gjennom de siste 200 år vokst seg til et kraftfullt tre med forgreninger og spirer over hele verden. Emigrasjon har bragt musikken vidt omkring og dens smittende energi har hjulpet den tradisjonelle musikken til å blomstre opp. Nå er den et globalt fenomen i full blomst. Etter at ”Roots and Shoots” høstet begeistrede anmeldelser tvers over Europa, ble Tradish valgt som ett af ti band som representerte Danmark i musikkeksportprosjektet ”Danish Roots – Growing in the World”.

I 2019 udgir Tradish deres 3. album ”Banish Misfortune”. Det er et destillat af bandets helt spesielle lyd, hvor deres egne komposisjoner tilføres den irske tradisjonelle musikk. I løpet av de siste år, har Tradish hatt en serie af konserter med Gunilla Odsbøl, som er europamester i irsk step. Gunillas føtter er med på en av platens dansenumre.

I forbindelse med utgivelsen af ”Banish Misfortune”, fortsetter Tradish sin travle konsertkalender i inn- og utland.


 

_
_
_